28 de desembre del 2015

Informació a Internet.

DIARI REFLEXIU SETMANA 5 i 6 - MANTENIR-SE INFORMATS
Imatge recuperada de http://www.snte.org.mx/


28 de desembre de 2015
Arribem al quart tema de l'assignatura, ja són sis setmanes les que portem d'aventura i ha arribat el moment de descobrir noves webs i aplicacions on tenim al nostre abast molta informació relacionada amb les nostres especialitats, tot un món de possibilitats amb un click! 

Després de llegir tot l'apartat "Escenari", on trobem una interessant reflexió sobre la importància d'Internet com a recurs pedagògic perquè permet als alumnes aprendre per si mateixos sobre una matèria o un tema, facilita el treball tant individual com col·laboratiu, a més d'altres avantatges, tenim un recull de webs classificades per matèries, des de webs de Geografia i Turisme fins a webs de Ciències i Educació.

3 de desembre del 2015

La tecnologia mòbil.

En els últims quinze anys la tecnologia mòbil ha evolucionat d'una forma vertiginosa. Del típic telèfon mòbil de grans dimensions que només servia per a parlar amb una altra persona hem passat a un dispositiu de pes més reduït, pantalla àmplia i tàctil i multitud de funcionalitats (incloent càmera) i sense oblidar-nos del seu vertader objectiu, poder telefonejar.

La majoria de telèfons mòbils són "intel·ligents" o també anomenats smartphone i ens permeten treballar amb ells com si d'un ordinador es tractara pràcticament. Les famoses app (aplicacions) ens ofereixen infinitat de possibilitats. Per tant, el telèfon mòbil s'ha convertit quasi en un objecte imprescindible en la nostra rutina, gràcies, sobretot, a la seua funció com a llanterna, calculadora, la opció de missatgeria instantània (directa i gratuïta), la seua capacitat d'emmagatzemar fotografies i de reproduir música i vídeos, la seua utilitat com a agenda, navegador Internet o l'oportunitat de utilizar-ho com a càmera fotogràfica.

2 de desembre del 2015

TILC: Comunicació a Internet.

DIARI REFLEXIU SETMANA 3 i 4 - UN PASSEIG PER LES XARXES SOCIALS.




2 de Decembre de 2015

Aquesta setmana l'aventura fa una parada en el món de les xarxes socials per a conèixer millor els seus avantatges i desavantatges i els seus possibles usos en l'àmbit educatiu. En ple segle XXI, les xarxes socials formen part del nostre dia a dia i és estrany aquell que no té creat un perfil en alguna d'aquestes xarxes. Facebook, Twitter i Instagram són algunes de les més utilitzades per la societat en general, sense oblidar-nos d'altres aplicacions com Whatsapp, Line o Skype, eines que ens permeten comunicar-nos amb els nostres amics, familiars o companys de forma ràpida, senzilla, instantània i directa.