3 de desembre del 2015

La tecnologia mòbil.

En els últims quinze anys la tecnologia mòbil ha evolucionat d'una forma vertiginosa. Del típic telèfon mòbil de grans dimensions que només servia per a parlar amb una altra persona hem passat a un dispositiu de pes més reduït, pantalla àmplia i tàctil i multitud de funcionalitats (incloent càmera) i sense oblidar-nos del seu vertader objectiu, poder telefonejar.

La majoria de telèfons mòbils són "intel·ligents" o també anomenats smartphone i ens permeten treballar amb ells com si d'un ordinador es tractara pràcticament. Les famoses app (aplicacions) ens ofereixen infinitat de possibilitats. Per tant, el telèfon mòbil s'ha convertit quasi en un objecte imprescindible en la nostra rutina, gràcies, sobretot, a la seua funció com a llanterna, calculadora, la opció de missatgeria instantània (directa i gratuïta), la seua capacitat d'emmagatzemar fotografies i de reproduir música i vídeos, la seua utilitat com a agenda, navegador Internet o l'oportunitat de utilizar-ho com a càmera fotogràfica.

Però el més important d'aquests dispositius és la seua capacitat de poder mantenir-nos connectats des de qualsevol part. Només és necessari connexió a Internet perquè puguem accedir a tota la informació que precisem o mantenir el contacte amb la persona que vulguem. A més, la dimensió d'un telèfon mòbil permet que puguem transportar-ho amb nosaltres sense esforç algun.

Per aquests motius, les seues particularitats i facilitats són avantatges que podríem utilitzar per a treballar en l'aula amb una dinàmica diferent i molt més actual i atractiva per a l'alumnat. Com la majoria de joves posseeixen algun tipus de dispositiu tecnològic d'aquestes característiques, podríem fer ús d'aplicacions o xarxes socials, com per exemple Twitter, per a realitzar activitats que reforcen els coneixements teòrics apresos en classe o per a posar en pràctica alguns aspectes de la matèria.

Per tant, sense oblidar-nos d'educar als alumnes en un ús responsable dels dispositius tecnològics i recordant les normes de seguretat que haurien de seguir per a no tenir problemes, podríem utilitzar els avantatges que les noves tecnologies han portat a les nostres vides per a millorar, modernitzar i actualitzar la forma d'impartir una classe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada