26 de novembre del 2015

Juguem?

Aquesta setmana hem après a utilitzar Wordle, un programa que, com hem pogut veure, resulta molt útil per a ressaltar conceptes en forma de núvol de paraules pertanyents a una definició, un resum, una cançó o qualsevol text. A continuació us propose un joc, sou capaços d'endevinar a quines cançons pertanyen els següents núvols de paraules? Els resultats la setmana que ve!





25 de novembre del 2015

La llengua i les TIC

DIARI REFLEXIU - Setmana 2. Llengua i TIC.



25 de novembre de 2015

Després de començar l'aventura creant un blog personal, aquesta setmana hem après a treballar amb diferents recursos a Internet relacionats amb el català. Però, en primer lloc, toca llegir les instruccions, on ens recorden que l'objectiu d'aquesta aventura és aprendre a integrar les TIC en l'ensenyament de cadascuna de les nostres matèries d'especialitat utilitzant com a llengua vehicular el català.

Disposats a començar amb la tasca, ens hem submergit en la xarxa per a conèixer aplicacions i eines que ens poden ajudar a utilitzar correctament el català i usar-ho en un context tecnològic com en el qual ens trobem. La primera parada ha sigut en la web de Voki, una aplicació que ens permet crear un avatar que recita el missatge que nosaltres vulguem. Aprofitant aquesta interessant aplicació que resulta bastant dinàmica, ací teniu un avatar que resumeix les '10 raons perquè els productes digitals parlin català', extretes de l'interessant article publicat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (clic ací per a llegir-ho).

18 de novembre del 2015

Crea el teu blog, comença l'aventura!

DIARI REFLEXIU - Setmana 1. Comença l'aventura!
Imatge recuperada de https://nazadiaz.wordpress.com

18 de novembre de 2015

Hui dimecres comencem una nova aventura que ens portarà a disfrutar de les noves tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l'ensenyament de llengües i literatura. Al final del camí sabrem aplicar les TIC per a l’aprenentatge i la col·laboració de l’alumnat, especialment, adreçades a la millora del plurilingüisme; coneixerem eines i recursos per a la informació, comunicació i aprenentatge online; sabrem col·laborar utilitzant les TIC amb la comunitat educativa i, finalment, haurem après a definir escenaris d’aprenentatge amb el suport de les TIC.

Recomanació d'un vídeo.

Per a fer la tercera tasca d'aquest primer tema he triat un vídeo del canal de Youtube de la TV3 que correspon al capítol 154 del programa Generació Digital que fan al canal 33. En aquest episodi tracten sobre els avanços tecnològics i com les màquines van guanyant terré en la nostra vida diària i es plantegen la possibilitat que al futur les màquines i els humans formen una nova espècie de cíborgs. Crec que és interessant per la reflexió que fan sobre la importància de la tecnologia com a recurs per a millorar la nostra vida, tant en el terreny personal, laboral i educatiu. A més, fan una interessant entrevista sobre tecnologia, oci i cultura al còmic Carlos Latre i parlen dels beneficis socioculturals i econòmics de l'arribada a Espanya de la plataforma online Netflix .


17 de novembre del 2015

Coneixements previs sobre TIC.


A diari faig ús de diverses eines que em permeten compartir continguts públicament en Internet, estar informada del que succeeix o comunicar-me amb amics, familiars o companys. Per aquests motius crec que les TIC han contribuït a desenvolupar una manera de vida i de treball diferents, facilitant en la majoria dels casos una comunicació i transmissió d'informació molt més senzilla, ràpida i eficaç.

Per motius laborals utilitze quasi tots els dies Blogger i Wordpress. Aquestes eines em permeten redactar i publicar crítiques cinematogràfiques o els recaps de diferents sèries de televisió. Les opcions d'afegir i editar imatges, vídeos, enllaços i fins i tot la possibilitat d'administrar un blog entre diverses persones, són alguna de les característiques fonamentals d'aquestes eines.

Benvinguts!

Aquest és el blog d'Azucena Pereira, un apartat on trobaràs les meues reflexions personals sobre l’assignatura TIC i Dinàmica d’Aula Aplicades al TILC, corresponent al curs de Capacitació per a l’ensenyament en valencià i en anglés de la Universitat d'Alacant, és a dir, un espai dedicat al món de les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l’ensenyament de llengües i literatura.


A tots el que vulguen llegir-me i participar amb els seus comentaris...