17 de novembre del 2015

Coneixements previs sobre TIC.


A diari faig ús de diverses eines que em permeten compartir continguts públicament en Internet, estar informada del que succeeix o comunicar-me amb amics, familiars o companys. Per aquests motius crec que les TIC han contribuït a desenvolupar una manera de vida i de treball diferents, facilitant en la majoria dels casos una comunicació i transmissió d'informació molt més senzilla, ràpida i eficaç.

Per motius laborals utilitze quasi tots els dies Blogger i Wordpress. Aquestes eines em permeten redactar i publicar crítiques cinematogràfiques o els recaps de diferents sèries de televisió. Les opcions d'afegir i editar imatges, vídeos, enllaços i fins i tot la possibilitat d'administrar un blog entre diverses persones, són alguna de les característiques fonamentals d'aquestes eines.

D'aquesta manera, els articles queden publicats en les webs en les quals col·labore: d'una banda, Cines.com, un referent sobre cinema; d'altra banda, Críticas en 8mm, una web sobre les estrenes cinematogràfiques, sèries de televisió, festivals i tot el relacionat amb el Setè Art. També participe com a redactora en la web Formulatv, un espai sobre televisió.


Així mateix, pel que fa als estudis, utilitze Word per a escriure els treballs i diferents cercadors com Google Scholar per a trobar informació com, per exemple, articles acadèmics. A més, per a realitzar exposicions sobre algun tema concret faig ús de les presentacions de PowerPoint i, en algunes ocasiones, utilitze Youtube, una plataforma on trobar diferents vídeos per a exemplificar diferents temes, encara que té l'inconvenient que alguns dels vídeos poden ser eliminats sense previ avís, per la qual cosa correm el risc de no trobar el vídeo que desitgem.

A més a més, per a treballar en grup, utilitze Dropbox, un servei d'allotjament d'arxius en el núvol que ens permet emmagatzemar i sincronitzar arxius en línia i entre diversos ordinadors. Especialment, és bastant útil a l'hora d'intercanviar amb els companys arxius per a treballs encara que per a aquest tipus de tasques és més aconsellable emprar Google Drive.
En les meues estones lliures m'agrada navegar per Internet amb el meu ordinador portàtil (el que use per a quasi tot), veure sèries de televisió i pel·lícules gràcies a plataformes online com Filmin o Netflix, utilitzar les xarxes socials com Instagram i Facebook per a compartir imatges i continguts i utilitzar els xats com WhatsApp per a comunicar-me amb els meus amics i familiars.

En síntesi, les TIC són una part fonamental no solament de la rutina diària sinó que també han anat prenent un paper fonamental en l'àmbit educatiu. Així doncs, avui dia ens resultaria quasi impossible viure sense connexió a Internet ja que basem la nostra vida en una connexió contínua. No obstant açò, a voltes s'agraeix estar desconnectat encara que siga per un parell de dies ja que tanta xarxa social quasi ens impedeix passar desapercebuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada