23 de gener del 2016

Experiències TILC a l'aula

DIARI REFLEXIU SETMANA 9 - DE LA TEORIA A LA PRÀCTICA
Imatge recuperada de http://www.aulatecnia.es/

23 de gener de 2016
Arribem a l'última setmana del curs i ens acomiadem d'aquesta apassionant aventura on hem pogut indagar en el món de les noves tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a l'ensenyament de llengües i literatura. Vam començar creant un blog, un instrument fonamental durant aquest curs per a reflectir el nostre aprenentatge. Setmana a setmana hem vist nous recursos, eines i aplicacions que ens permeten integrar les TIC en les nostres classes utilitzant com a llengua vehicular el català. Per exemple, vam veure els diferents diccionaris en línia, Wordle, les xarxes socials, webs centrades en cadascuna de les especialitats, recursos pedagògics com les Webquest o les Wikis i el maquinari, els elements físics que fan possible que puguem connectar-nos a la xarxa i navegar per Internet.

17 de gener del 2016

Maquinari TIC.

DIARI REFLEXIU SETMANA 8  - TECNOLOGIA O METODOLOGIA?

17 de gener de 2016
Fins ara hem vist diferents programes i aplicacions per a treballar qualsevol assignatura o matèria en l'àmbit educatiu, però ha arribat el moment de veure altra part molt important de les noves tecnologies, el maquinari, els elements físics que fan possible que puguem connectar-nos a la xarxa i navegar per Internet. D'aquesta manera, aquesta vuitena setmana del curs anem a reflexionar sobre tots els recursos materials tecnològics que tenim al nostre abast i que podem usar per a modernitzar la nostra metodologia integrant les TIC en l'aula.

Fa uns anys el professor només tenia la pissarra tradicional i el llibre de text per a poder preparar les seues classes i, amb sort, podia explicar també amb un projector rudimentari, d'aqueixos que et permetien reflectir una imatge en la paret però les possibilitats de la qual es reduïen a simples làmines transparents amb dibuixos en negre que no permetien innovar encara que en aqueix moment fóra el més modern.

2 de gener del 2016

Tema 5: aprenentatge a Internet.

DIARI REFLEXIU SETMANA 7 - APRENEM AMB INTERNET


Imatge recuperada de http://didacticageneral2lp.blogspot.com.es/

2 de gener de 2016
Iniciem un any nou i i amb ell la setena setmana d'aventura, arribant al cinquè tema de l'assignatura. Ja hem vist altres recursos com les xarxes socials i les seues aplicacions en l'àmbit educatiu però, en aquesta ocasió, coneixerem en profunditat nous recursos pedagògics que utilitzen les tecnologies de la informació i comunicació com a font principal: WebQuest, Cacera del tresor, Wiki i Blog. 

Com sempre. el primer de tot és llegir la informació del temari i les tasques a realitzar. Una vegada entesos quins són els treballs que hem de fer, toca posar-se a la feina. La primera activitat ha consistit en fer una anotació com si fóra un post-it, indicant un dels recursos seleccionats en la nostra recerca. La meua elecció ha sigut la WebQuest "Els Avantguardes", una manera molt interessant i amena de presentar als alumnes aquest corrent artístic.